یکپارچگی استخوان پدیده ای است که در آن مواد ایمپلنت شده با استخوان زنده یکپارچه شده و ایمپلنت را محکم در جای خود نگه می دارد. تیتانیوم، یکی از متداول ترین موادی می باشد که در آن یکپارچگی استخوان اتفاق می افتد. زمانی که از موادی غیر از تیتانیوم استفاده می شود، بافت های اطراف ایمپلنت نمی توانند رشد کنند و توانایی نگهداری ایمپلنت را نخواهند داشت.
در اولین مرحله بعد از تشخیص و تأیید متخصص ایمپلت، طی یک عمل جراحی، کاشت در استخوان های فک شما قرار خواهد گرفت. استخوان های اطراف کاشت طی مرحله ای به نام اسیواینتگریشن (یکپارچگی استخوان) ترمیم می شوند. همانطور که قبلا گفته شد در ایمپلنت از قطعه ای فلزی که از جنس آلیاژ تیتانیوم است در استخوان های فکین و در ناحیه ای که دندان از دست رفته است، استفاده می شود. این قطعه فلزی به دلیل جنس خاص آن با استخوان پیوند برقرار می نماید که به ا صطلاح آن را یکپارچگی استخوان می نامیم. برخی از بیماران شاید حتی ماه ها باید منتظر بمانند تا این ترمیم صورت گرفته و دندان در جای مورد نظر قرار بگیرد.
یکپارچگی استخوان تنها زمانی رخ می دهد که کاشت با موفقیت انجام شده باشد. این واژه به تنهایی یعنی ارتباط استخوان ها، قسمت فلزی یا سرامیکی کاشت در داخل استخوان های فکین قرار می گیرد و سپس استخوان ها خود را به صورت مستقیم به کاشت وصل کرده و شروع به رشد می کنند تا بتوانند از کاشت نگهداری کنند.
لقی ایمپلنت به معنای تحلیل شدید و از بین رفتن یکپارچگی استخوانی آن است که نیاز به خارج کردن کل پروتز و ایمپلنت کاشته شده دارد. حفظ دراز مدت بافت نرم و سخت اطراف ایمپلنت ها موجب موفقیت درمان می شود. وقوع 1 تا 2 میلیمتر تحلیل استخوان مارجینال در سال اول شایع است بعد از آن تراز استخوان ثابت خواهد ماند. بررسی اولیه تراز استخوان باید در هنگام جراحی مرحله اول کاشت ایمپلنت باشد تا سنجش مناسبی از ترمیم استخوان و ارزیابی بافت نرم اطراف صورت گیرد. از نظر تغییرات تراز استخوان، بین ایمپلنت یک و دو مرحله ای تفاوت هایی وجود دارد. حداقل میزان تحلیل استخوان در ایمپلنت های یک مرحله ای به شکل Non-submerged می باشد.
ایمپلنت های دو مرحله ای به دلیل وجود ریز شکاف در محل اتصال اباتمنت و ایمپلنت دچار تحلیل استخوان خواهند شد که ظرف یک ماه پس از جاگذاری اباتمنت رخ خواهد داد. این تحلیل به یک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن سیستم بستگی دارد. در هر حال، تحلیل استخوان حداکثر ظرف یک ماه پس از ایجاد این ریز شکاف رخ خواهد داد و از آن پس وضعیت به ثبات میرسد. برای ایجاد یکپارچگی استخوانی در اطراف ایمپلنت های کاشته شده، توجه به موارد زیر ضروری است:
ماده مورد استفاده در ساخت ایمپلنت
تراکم یا کیفیت استخوان
میزان ثبات اولیه ایمپلنت کاشته شده
ترکیب شیمیایی و خصوصیات سطحی ایمپلنت
معمولا ایمپلنت های تیتانیومی در زیر فشارهای حاصل از جویدن نمی شکنند و این استخوان اطراف آنها است که دچار تحلیل می شود. در هر حال کیفیت استخوان، شکل و اندازه ایمپلنت، خصوصیات سطحی آن حائز اهمیت است.